Antal personer: 4
1 kg spättafiléer
salt och peppar
2 msk smör
2 st purjolökar
2 st vitlöksklyftor
1 msk senap
1 tsk timjan
2 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 dl créme fraiche
2 dl riven ost, t ex grevé
3 hg orensade räkor
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj en ugnsäker form. Lägg i filéerna och salta och peppra.
3. Bryn smör i en kastrull. Lägg i strimlad purjolök och låt det puttra en stund.
4. Strö över vetemjöl och späd med grädde och vitt vin.
5. Krydda med senap, timjan och pressad vitlök.
6. Tillsätt créme fraiche och riven ost.
7. Häll såsen över fisken. Hit går det att förbereda.
8. Gratinera i ca 30 min.
9. Dekorera med rensade räkor.
Servera sallad och pressad potatis till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar