Sidor

lördag 20 oktober 2012

Frukostbröd

Antal: 24 st

5 dl ljummet vatten
50 g jäst
0,5 dl linfrö
2 dl havregryn
10 dl vetemjöl
1 msk salt
2 msk sirap
0,5 dl olja
sesamfrön/solrosfrön/vallmöfrön

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lös upp jästen i lite av degvätskan.
3. Blanda alla ingredienserna i maskin 5 min eller något längre för hand. Degens skall bli fast och släppa något från bunkens kanter.
4. Jäs degen ca 45 minuter eller till drygt dubbel storlek.
5. Stjälp upp degen på mjölat bord och vik ihop den och knåda lätt.
6. Tryck eller dra ut degen till en rektangel och dela den i 24 bitar med kniv. Doppa ev en av de kladdiga kanterna i frön och lägg biten på plåt med bakplåtspapper.
7. Jäs ca 30 minuter.
8. Grädda ca 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar