Antal personer: 4
1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 gul lök
2 schlottenlökar
1 vitlöksklyfta
4 soltorkade tomater
500 nötfärs
1 ägg
1 tsk oregano
1 dl riven parmesan
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olivolja
2 1/2 matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 dl grovhackad persilja
1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt stå ca 5 minuter.
2. Skala och finhacka lök, schalottenlökar och vitlöksklyftan var för sig.
3. Hacka de soltorkade tomaterna.
4. Blanda nötfärs, soltorkade tomater, ägg, oregano och parmesan med ströbrödsblandningen.
5. Krydda med salt och peppar.
6. Forma köttbullar av smeten och bryn dem runt om i olivolja.
7. Tillsätt schalottenlök, vitlök och matlagningsgrädde. Krydda med salt och peppar.
8. Låt småkoka ca 5 minuter under lock eller tills köttbullarna är klara.
9. Strö över oliver och persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar