Sidor

söndag 28 oktober 2012

Mannerströms Thaikyckling med chili och lime

Antal personer: 4

8 skivor tvådelad kycklingfilé (Guldfågelns Mannerström)
1 lime
1 bit purjolök (ca 10 cm finstrimlad)
2 klyftor vitlök
1 röd paprika
1/2 - 1 chilifrukt
1 burk kokosmjölk
0,5 - 1 msk Thai red curry (puver)
en nypa Red hot chili flakes
färsk koriander och citronmeliss
salt och peppar
smör
kycklingfond (ingår)

1. Bryn kycklingen i smör, salta och peppra. Ta upp kycklingen.
2. Fräs purjolök, finhackad vitlök, paprika och chili. Krydda med curry och chili flakes.
3. Tillsätt kycklingfonden och kokosmjölk.
4. Skär kycklingen diagonalt i ca 2 cm tjocka strimlor och lägg tillbaka i pannan. Låt puttra i ca 10 minuter.
5. Strö över de hackade örterna.

Servera med nudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar