Sidor

söndag 28 oktober 2012

Havrebullar

Antal: 15-20 st
Ugn: 225 grader

25 g jäst
5 dl vatten
2 msk matfett
2 msk honung
1 tsk salt
2 1/2 dl havregryn
10-11 dl vetemjöl special

ägg till pensling
havregryn till garnering

1. Lös upp jästen i ljummet vatten, ca 37 grader.
2. Tillsätt mjukt matfett i klickar, honung och havregryn. Låt stå och svälla i 15 minuter.
3. Arbeta in det mesta av mjölet till en smidig deg. Tillsätt saltet på slutet.
4. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
5. Sätt ugnen på 225 grader.
6. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela i önskat antal bitar. Rulla till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
7. Jäs till dubbel storlek.
8. Pensla med ägg och strö på havregryn.
9. Grädda i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar