Ugn: 175 grader (varmluft)
6 ägg
1 dl steviaströ
150 g smör
150 g 70% choklad
1 dl vispgrädde
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Vispa ägg och steviaströ ordentligt så att det blir fluffigt.
3. Smält smör och choklad på låg värme.
4. Tillsätt grädden.
5. Blanda mandelmjöl och bakpulver ordentligt.
6. Blanda samman allt.
7. Smörj en löstagbar form lite och häll i smeten. Alternativt lägg bakplåtspapper i botten/runt kanterna på formen eftersom smeten är ganska lös.
8. Grädda ca 15-20 minuter. Kakan ska fortfarande "dallra" när den tas ut.
Låt stå flera timmar så den hinner stabilisera sig, gärna över natten.
Höj värmen 15-20 grader om du inte har varmluftsugn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar