Ugn: 200-225 grader
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk grädde
400 g lösa äpplen
1-2 msk strösocker
1 tsk kanel
rund form ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar botten
smör och ströbröd
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Sätt ugnen på 200-225 grader.
3. Smörj formen och ströa med ströbrödet.
4. Vispa det avsvalnade smöret pösigt med sockret.
5. Rör ned ett ägg i taget.
6. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det.
7. Rör ned grädden.
8. Häll smeten i formen.
9. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor.
10. Stick ned klyftorna tätt intill varandra i smeten.
11. Blanda strösocker med kanel och strö det över smeten.
12. Grädda i ca 30 minuter.
Servera med vaniljsås eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar