Antal personer: 4 st
Ugn: 175 grader
färsbollar
500 g blandfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 finriven vitlöksklyfta
1 dl hackad färsk basilika
125 g mozzarella
1 zucchini, ca 300 g
färskpressad juice av 1/2 citron
350 g färsk fettuccine/tagliatelle
smör, olja
färsk basilika till garnering
tomatsås
1 finhackad gul lök
1 finhackad röd chilipeppar
1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)
3 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk honung
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ströbröd och mjölk, låt stå 10 minuter.
3. Tillsätt färs, ägg, vitlök, basilika, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rör snabbt ihop till en smet.
4. Skär mozzarellan i 16 bitar. Fördela och forma färsen runt varje mozzarellabit till runda bollar.
5. Bryn bollarna i 1 msk smör och 1 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Ställ in i mitten av ugnen ca 10-15 minuter.
6. Tomatsåsen: Fräs lök och chili i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning och 2 dl vatten. Krydda med 1 1/2 krm salt och 1 krm peppar. Låt småkoka ca 10 minuter under lock. Tillsätt honungen.
7. Hyvla zucchinin tunt med mandolin eller osthyvel. Blanda med citronjuicen.
8. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
9. Blanda pastan och zucchinin med hälften av tomatsåsen. Lägg upp på ett fat tillsammans med färsbollarna. Ringla över resten av tomatsåsen. Garnera med färsk basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar