Ugn: 200 grader
Tidsåtgång: 2-3 timmar
Tidsåtgång: 2-3 timmar
köttfärssås
2 st finhackade gula lökar
500 g köttfärs
400 g krossade tomater
1 tärning köttbuljong (eller motsvarande mängd fond)
1 msk balsamicovinäger
2 msk chilisås
2 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk mejram
1 tsk salt
ostsås
75 g smör
5 msk vetemjöl
4 dl matlagningsgrädde
3 dl lättmjölk
2 1/2 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm malen muskotnöt
1 krm peppar
1 dl riven parmesanost
16 lasagneplattor
16 lasagneplattor
1. Fräs löken i smör utan att den tar färg.
2. Lägg i köttfärsen och bryn köttfärs och lök.
3. Tillsätt resten av ingredienserna till köttfärssåsen och låt puttra i minst 1 timme, gärna 2.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Smält smöret till ostsåsen i en kastrull.
6. Vispa ner mjölet.
7. Späd med grädden och mjölken och sjud 5-10 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner vid.
8. Tillsätt den rivna osten (inte parmesanosten) och smaka av med salt och kryddor.
9. Smörj en ugnssäker form med smör.
10. Varva ostsås, köttfärssås och lasagneplattor. Börja och avsluta med ostsås.
11. Strö över den rivna parmesanosten.
12. Gratinera i 40-45 minuter tills lasagnen har fått fin gyllenbrun färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar