Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader
75 g rumstempererat smör
1 tsk röd thaicurrypasta
1/2 msk curry
1/2 dl kokosmjölk
ca 4 dl kokt och avsvalnat basmatiris
600 g laxfilé
150 g färsk bladspenat
1/2 purjolök
8 stora vårrulledegplattor/filodeg (eller ugnsfolie)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2-3 msk smält smör
1 msk sesamfrön
1. Blanda smör, currypasta, curry och kokosmjölk med elvisp eller mixerstav och låt stå och dra ca 20 minuter i kylen.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Skär laxen i 8 lika stora bitar (ta bort skinnet om det finns).
4. Skölj spenat och purjolök.
5. Finhacka purjolöken och vänd ner spenat och purjo i riset.
6. Fördela lax och ris på 4 stora smorda ark vårrulledeg/filodag på en ugnsplåt. Salta och peppra.
7. Toppa paketen med currysmöret.
8. Pensla resterande degark med smör på kanterna, lägg dem över paketen och vik ihop kanterna så att de limmar ihop.
9. Pensla mer smör på degen och strö över sesamfrön.
10. Grädda i ugn ca 10 minuter tills paketen fått fin färg.
Servera genast.
Det går också bra att förbereda allt t o m punkt 9. Och grädda senare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar