Antal portioner: 4 st
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
olivolja
1 paket saffran
1 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk honung
1 tsk torkad oregano
1 förpackning krossade tomater
1 dl grädde
salt och svartpeppar
400 g tinade räkor
pasta
riven ost
hackad persilja
1. Fräs lök och vitlök i olja utan att löken tar färg.
2. Tillsätt saffran, balsamvinäger, tomatpuré, honung och oregano.
3. Låt det fräsa och reduceras ner i ca 20 sekunder på ganska hög värme under omrörning.
4. Häll i krossade tomater, grädde samt salt och peppar efter smak. Låt sjuda på svag värme under tiden som pastan kokar.
5. När pastan är klar, blanda räkorna med tomatsåsen och låt dem bli varma. Men koka inte, då blir räkorna sega.
6. Blanda pastan med tomatsåsen och servera med ost och hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar