Antal: 6-8 portioner
2 äggulor + 2 äggvitor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl lemon curd + lite extra till servering
8-10 lätt krossade små maränger + lite extra till servering
150 g hallon, färska eller frysta
1. Ta fram 3 bunkar. Den största ska vara till äggulorna och kommer slutligen att innehålla all smet. Vispen behöver inte diskas mellan vispningarna. Huvudsaken är att äggvitorna vispas först.
2. Vispa äggvitorna i en bunke till hårt skum.
3. Vispa grädden luftig i en annan bunke.
4. Vispa äggulor och socker ljust och fluffigt i den största bunken.
5. Vänd ner grädden i äggsmeten.
6. Vänd ner äggvitorna försiktigt. Överarbeta inte.
7. Fördela smeten i en låg form (t ex springform 24 cm).
8. Rör lemon curden smidig och ringla över.
9. Bryt maränger i bitar och strö på.
10. Dra några drag med en bordskniv så att allt blandas lite.
11. Frys med plastfolie på över natten eller ca 4-5 timmar.
Ta ut semifreddon och låt den halvtina ca 5 minuter innan servering.
Servera den som tårta eller skeda upp i glas.
Toppa med mer lemon curd och maränger (eller servera i separata skålar).
Garnera med hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar