Sidor

fredag 2 januari 2015

Underbara Claras morotsbröd med honung

Ugn: 220 grader

5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 dl rapsolja
2-3 st finrivna morötter
2 matskedar honung
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
8-10 dl vetemjöl

till pensling: vatten blandat med lite salt

långpanna, ca 30x40 cm

1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till högst 37 grader och blanda med jästen.
3. Tillsätt olja, morötter, honung och salt.
4. Tillsätt grahamsmjöl och havregryn.
5. Tillsätt så mycket vetemjöl som degen "klarar av" men spar lite till utbakningen.
6. Låt jäsa ca 30 minuter eller till dubbel storlek.
7. Knåda degen och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper. Platta ut och skär försiktigt i rutor. Nagga sedan med en gaffel.
8. Låt jäsa i ytterligare ca 30 minuter.
9. Grädda ca 15 minuter. Pensla med det salta vattnet när 2-3 minuter återstår av gräddningen.

Låt kallna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar