Ugn: 220 grader
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 dl rapsolja
2-3 st finrivna morötter
2 matskedar honung
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
8-10 dl vetemjöl
till pensling: vatten blandat med lite salt
långpanna, ca 30x40 cm
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till högst 37 grader och blanda med jästen.
3. Tillsätt olja, morötter, honung och salt.
4. Tillsätt grahamsmjöl och havregryn.
5. Tillsätt så mycket vetemjöl som degen "klarar av" men spar lite till utbakningen.
6. Låt jäsa ca 30 minuter eller till dubbel storlek.
7. Knåda degen och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper. Platta ut och skär försiktigt i rutor. Nagga sedan med en gaffel.
8. Låt jäsa i ytterligare ca 30 minuter.
9. Grädda ca 15 minuter. Pensla med det salta vattnet när 2-3 minuter återstår av gräddningen.
Låt kallna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar