Sidor

tisdag 8 september 2015

Nötpaj med färska fikon

Antal portioner: 6 st
Ugn: 175 grader

150 g hasselnötter
1 msk honung eller sukrin
40 g rumsvarmt smör
1 msk fiberhusk
1 ägg
2 dl vispgrädde
2 ägg
rivet skal och saft av 1 citron
1 msk honung eller sukrin
8 färska fikon
ev lite ätbara blommor eller blommande örter

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa eller riv hasselnötterna.
3. Häll nötmjölet i en bunke och tillsätt sötning, smör, fiberhusk och ägg. Blanda ihop till en deg.
4. Tryck ut degen i en ugnsform som är ca 20 cm i diameter och grädda i 5 minuter. Låt pajbotten svalna.
5. Vispa ihop vispgrädde och ägg.
6. Tillsätt citronskal och sötning.
7. Skär av den lite hårda toppen på fikonen och dela dem i fyra delar.
8. Fördela fikonbitarna i pajskalet och häll sedan äggblandningen över.
9. Grädda i ugnen i 20 minuter eller tills fyllningen har stelnat. Låt svalna.

Dekorera eventuellt med ätbara blommor eller blommande örter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar