Antal bitar: 12 st
Ugn: 175 grader
Tid: 40 minuter
5 äggvitor
2 dl strösocker
3 msk kakao
3/4 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
3 dl färska hallon
ev körsbär till garnering
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.
3. Vispa äggvitorna till fast skum, tillsätt sockret och fortsätta vispa tills det blir en hård och blank marängsmet.
4. Sikta ner kakao, potatismjöl och bakpulver. Rör försiktigt tills allt är väl blandat.
5. Bred ut smeten jämnt på bakplåtspappret och grädda 18-20 minuter i mitten av ugnen.
6. Strö socker över ett bakplåtspapper. Vänd upp tårtbottnen på det.
7. Dra loss papperet som kakan gräddats på. Låt svalna helt.
8. Hacka chokladen och smält tillsammans med 1/2 dl grädde i ett vattenbad. Låt svalna helt.
9. Vispa resterande grädde och vänd ner den smälta chokladen.
10. Bred ut chokladmoussen på tårtbottnen (spara lite mousse till garnering), sprid ut hallonen jämnt och rulla ihop rulltårtan från långsidan.
11. Spritsa moussetoppar på tårtan och garnera ev med körsbär.
Rulltårtan blir bäst om den får stå i kylen en stund och stelna lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar