Sidor

tisdag 27 december 2016

Chokladbiscotti med apelsin & nötter

Antal: ca 30 st
Ugn: 175 grader

75 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 ägg
1-2 apelsiner, rivet skal
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kakao
100 g hackade hasselnötter
100 g hackad mörk choklad

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker krämigt.
3. Tillsätt ägget och blanda.
4. Tillsätt rivet apelsinskal.
5. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke.
6. Blanda ner hackade hasselnötter och hackad choklad. Arbeta in det i smörblandningen.
7. Dela degen i 3 delar och rulla varje del till en längd, ca 20 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
8. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna något.
9. Skär längderna med en vass kniv i diagonala bitar, ca 1 1/2 - 2 cm breda. Var försiktig för de går lätt sönder.
10. Vänd bitarna med snittytan uppåt på plåten. Ställ in plåten i ugnen och stäng av värmen. Låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen har blivit kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar