Sidor

söndag 25 december 2016

Kexkakor med nötter och choklad

Antal: ca 24 bitar

125 g smör
100 g choklad (valfri kakaohalt)
1 msk honung
1 ägg
1 paket Guld Mariekex (200 g)
18 g riven kokos (1/2 dl)
92 g strösocker (1 dl)
26 g kakao (1/2 dl)
70 g pistagenötter, hela, skalade och lätt saltade

topping
200 g grovhackad choklad (valfri kakaohalt)
50 g smör

1. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 19x24 cm.
2. Smält smör, choklad och honung i en kastrull på låg värme. Rör hela tiden tills allt smält samman. Ställ åt sidan och låt svalna i 10 minuter. Rör sedan i ägget.
3. Smula kexen fint i en bunke och tillsätt kokos, strösocker, kakao och pistagenötter och blanda väl.
4. Tillsätt chokladsmeten och rör tills allt är väl blandat.
5. Häll i formen, platta till och pressa ut i hörnen. Lägg plastfilm eller folie över och ställ i kylskåpet en stund.
6. Smält samman choklad och smör till toppingen över vattenbad. Bred över kakan och ställ i kylen i minst 2 timmar.

Skär i så stora bitar du vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar