Sidor

lördag 10 december 2016

Fröknäcke

ca 20 bitar
Ugn: 160 grader

1/2 dl solrosfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpafrön
1 tsk fiberhusk
2 msk chiafrön
2 krm salt
1 3/4 dl majsmjöl
2 3/4 vatten
2 msk rapsolja
flingsalt

1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, chiafrön, fiberhusk, salt och majsmjöl i en bunke.
3. Koka upp vattnet och häll ner rapsoljan.
4. Häll vätskan över fröblandningen och blanda ihop allt till en kladdig, lite geléaktig deg. Låt stå ca 10-15 minuter.
5. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet och strö över flingsalt. Om man kavlar tunt kan man behöva fördela degen på två plåtar.
6. Lägg papperet med degen på en ugnsplåt. Jämna eventuellt till kanterna på degen.
7. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 30-60 minuter (beroende på tjockleken). Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten.

Låt brödet svalna på plåten och bryt det i bitar när det kallnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar