Sidor

lördag 19 februari 2022

Enchiladas med tomatsallad och rödlök

Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader

500 g blandfärs
1 msk neutral olja
1/2 hackad gul lök
300 g morötter (ca 3-4 st), skalade och grovrivna
1 fp majs (380 g), avrunnen
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 msk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1/2 dl vispgrädde
8 tortillabröd
riven ost (150 g)

tomatsås
1 fp krossade tomater (390 g)
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
2 krm cayennepeppar

tomatsallad
1/2 fp körsbärskvisttomater, i kvartar
1/2 romansallad, strimlad
1 röd paprika, tärnad
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
2 krm salt

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Bryn färsen på hög värme i 3 minuter i oljan.
3. Tillsätt löken, hälften av morötterna, majs, vitlöksklyftor, spiskummin, paprikapulver och cayennepeppar och fräs på medelhög värme i 5 minuter.
4. Rör ner grädden.
5. Blanda ihop allt till tomatsåsen i en skål.
6. Fördela färsfyllningen på tortillabröden, rulla ihop och lägg i en form med skarven nedåt.
7. Täck med tomatsåsen och riven ost.
8. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
9. Blanda ihop grönsakerna till tomatsalladen och tillsätt resten av morötterna.
10. Blanda ihop olivolja, vitvinsvinäger och salt och häll över tomatsalladen.

Servera med turkisk yoghurt och picklad rödlök.

källa: Middagsfrid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar