Antal portioner: 4 st
1 1/2 buljongtärning
1 bakpotatis, i 2 cm breda bitar
650 g kålrot, i 2 cm breda bitar
200 g morötter (2-3 st), i 2 cm breda bitar
2 dl crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar
biffar
1 ägg
1 1/2 msk svensk senap
1 tsk timjan
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
500 g blandfärs
1 msk smör
sallad
1/2 gurka, tärnad
1 romansallad, strimlad
1/2 fp körsbärstomater (125 g)
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1. Koka upp ca 2 liter vatten med buljongtärningarna.
2. Lägg potatis, kålrot och morötter i kastrullen och koka i ca 15-20 minuter.
3. Blanda ägg, senap, timjan, salt och svartpeppar och blanda till sist i färsen.
4. Forma till 8 biffar och stek i smöret på medelhög värme i ca 5 minuter/sida.
5. Blanda ihop grönsakerna till salladen.
6. Rör ihop olja, vinäger och salt och blanda ner det i salladen.
7. Häll av allt vatten från de kokta rotfrukterna utom 1/2 dl.
8. Mosa rotfrukterna med vattnet, crème fraiche, salt och svartpeppar.
källa: Middagsfrid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar