Sidor

lördag 19 februari 2022

Kryddig kycklingfilé med paronchutney och couscoussallad

Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader

1 zucchini, i 2 cm breda halvmånar
1 msk neutral olja
1 msk kinesisk soja
1 1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
ca 600 g kycklingfilé

sås
2 1/2 dl turkisk yoghurt
1 tsk timjan
2 krm salt
1 krm svartepppar

päronchutney
2 tärnade päron
1/2 citron, saften
1 msk honung
1 msk vatten
1 tsk rosmarin
1 tsk ingefära

couscoussallad
3 dl couscous, gärna en större sort
1 gul paprika, tärnad
1 fp körsbärstomater (250 g), halverade
1 fp persilja (20 g) hackad
1 msk olivolja

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg zucchinin på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
3. Blanda olja, soja, sambal oelek och salt till en marinad i en bunke.
4. Vänd ner kycklingfilén i marinaden och lägg över den på plåten efter en stund.
5. Stek i mitten av ugnen i 20 minuter.
6. Blanda ihop såsen.
7. Lägg päronen i en kastrull och rör ner övriga ingredienser till chutneyn.
8. Låt koka upp och sjud på låg värme i ca 10 minuter. Rör då och då.
9. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
10. Blanda paprika, tomater, persilja, den varma zucchinin och couscousen med oljan i en skål.

Skiva upp kycklingen och servera med couscoussalladen, såsen och päronchutneyn.

källa: Middagsfrid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar