Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader
1/2 msk timjan
2 msk neutral olja
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
600 g kycklingfilé
1 gul paprika, i 2 cm breda bitar
1 röd paprika, i 2 cm breda bitar
1 zucchini, i 1 cm breda halvmånar
2 msk olivolja
2 krm salt
hasselnötspesto
1 kruka basilika, bladen
1 vitlöksklyfta, pressad
1 fp hackade hasselnötter (50 g)
25 g riven parmesan
1 dl olivolja
1/2 dl vatten
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
350 g pasta
1 dl av pastavattnet
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda timjan, olja, tomatpuré, salt och svartpeppar till en marinad i en bunke.
3. Vänd ner kycklingen i marinaden.
4. Lägg kycklingen på ena sidan av en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Lägg paprika och zucchini på den andra sidan av plåten och ringla över olja och salt.
6. Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
7. Mixa ihop hasselnötspeston.
8. Koka pastan, häll av allt vatten utom 1 dl.
9. Vänd ner peston med pastan och det sparade pastavattnet.
Skiva upp kycklingen och toppa pastan med extra parmesan.
källa: Middagsfrid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar