Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader
Ugn: 225 grader
600 g kålrot
250 g rotselleri
300 g palsternacka
450 g potatis
1 1/2 rödlök
2 fp halloumi (400 g)
1/2 msk rosmarin
2 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 äpplen
senapskräm
2 dl crème fraiche
1 msk svensk senap
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
4 ägg
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skär kålrot, rotselleri och palsternacka i 1 cm breda bitar.
3. Klyfta potatis och rödlök i 1 cm breda klyftor.
4. Tärna halloumin.
5. Blanda allt i en bunke med rosmarin, olivoljan, salt och svartpeppar.
6. Häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.
7. Klyfta äpplena.
8. Ta ut plåten och fördela över äpplena. Stek ytterligare 10 minuter.
9. Blanda crème fraiche, senap, salt och svartpeppar i en skål.
10. Stek äggen i smör.
källa: Middagsfrid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar