Sidor

måndag 4 augusti 2025

Nudelsallad med räkor, mango och jordnötter

Antal portioner: 4 stycken

350 g handskalade räkor
1 kruka färsk koriander
1 kruka färsk mynta 
1 dl rostade jordnötter, grovt mortlade
2 limefrukter, i klyftor

sallad
200 g glasnudlar
1 hjärtsallad
1 mango
1 gurka
4 salladslökar
1 knippe rädisor

dressing
2 limefrukter, finrivet skal och saft
4 msk fisksås
3 msk rörsocker eller strösocker
2 klyftor vitlök, rivna
1-2 röda chilifrukter, tunt skivade

1. Gör dressingen och ställ åt sidan. 
2. Koka nudlarna i 1-2 minuter, beroende på nudlar. Kyl ner i iskallt vatten så nudlarna blir helt kalla. Låt rinna av väl i ett durkslag. Klipp nudlarna med en sax några gånger.
3. Strimla hjärtsalladen.
4. Skala, kärna ur och skär mangon i tärningar.
5. Dela gurkan på längden och kärna ur med en sked. Skala och skär gurkan i 0,5 cm tjocka skivor.
6. Strimla salladslöken.
7. Skär rädisorna i klyftor.
8. Lägg nudlar och grönsaker i en stor skål, häll på dressingen och vänd runt.
9. Plocka blad från koriander och mynta. Finhacka korianderstjälkarna.
10. Toppa nudelsalladen med räkor, örter och jordnötter. Servera med limeklyftor.

Källa: Jennie Walldén, TV4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar