Antal: ca 100 st
Ugn: 200 grader
200 g smör
2 1/2 dl socker
4,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
till pensling: uppvispat ägg och pärlsocker
1. Blanda ihop alla ingredienserna till en smidig deg (se kommentar nedan).
2. Forma degen till 6 fingertjocka rullar.
3. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper (3 rullar per plåt på kortsidan).
4. Platta till rullarna något.
5. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
6. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
7. Låt svalna lite men skär i sneda bitar medan de fortfarande är varma.
Kommentar:
Det är lätt att fördelningen torra ingredienser och smör blir lite fel.
- Om degen blir för torr och smulig, tillsätt mer smör eller lite flytande margarin.
- Om degen blir för lös, tillsätt lite vetemjöl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar