Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader
150 x 4 laxfiléer
1/2 citron, saften
salt
peppar
2 st paprikor i valfri färg
1 st zucchini
1 st purjolök
1 ask cocktailtomater
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1 dl torrt vitt vin
1 tsk fransk senap
50 g pinjenötter
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg laxfilén i en ugnsform och häll över pressad citronsaft.
3. Krydda med salt och peppar.
4. Kärna ur paprikorna och skär dem och zucchinin i skivor.
5. Ansa och strimla purjolöken.
6. Halvera tomaterna och pressa eller riv vitlök.
7. Fräs grönsakerna lite lätt i olivolja och lägg dem sedan ovanpå laxen.
8. Vispa samman crème fraiche, vin och dijonsenap.
9. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över hela gratängen.
10. Strö till sist över pinjenötter.
11. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar