Antal portioner: 4
300 g spaghetti
1 tsk olivolja
150 g bacon
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 ägg
0,5 dl grädde
100 g riven parmesanost
salt
1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar men med olivoljan i vattnet.
2. Skär baconet i små bitar.
3. Hacka gul lök och vitlök fint.
4. Stek bacon och lök tills baconet blir knaperstekt och löken genomstekt.
5. Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost. Använd en vanlig visp och vispa försiktigt. Smaksätt med salt.
6. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med bacon och lök.
7. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.
Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar