Antal portioner: 4
600 g torskrygg
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
8 salviablad
8 skivor lufttorkad skinka
3 dl röda linser
1 1/2 dl hasselnötter
3 skivade blekselleristjälkar
50 g ruccola
2 msk olivolja
finrivet skal och saft av 1 lime
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Häll nötterna i en kökshandduk och gnugga nötterna mot varandra i handduken så att skalet lossnar. Grovhacka nötterna.
3. Blanda ihop linser, nötter, selleri, ruccola och smaka av med olja, limeskal, saft, salt och peppar.
4. Salta och peppra fisken.
5. Lägg salviablad på torskbitarna och linda skinkan runtom.
6. Grilla fisken i 6-8 minuter runtom, till en innertemperatur på 50 grader.
Servera med en någon kall sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar