Sidor

onsdag 26 juni 2013

Nyttigt bröd

Antal: 1 st formbröd
Ugn: 175 grader

3,25 dl grahamsmjöl
0,5 dl vetemjöl
1 dl rågkross
1 dl solroskärnor
0,5 dl linfrö
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
5 dl filmjölk

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
4. Häll degen i en smord avlång form, ca 1 1/2 dl. Eller använd ett bakplåtspapper i botten av formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 1/2 timme.
6. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 minuter innan det stjälps upp för att kallna på galler. Låt stå några timmar innan det skärs upp.

Om man misstänker att brödet är kladdigt så kan man grädda längre tid. Då kan man behöva täcka med aluminiumfolie eller sänka temperaturen något.

Ett annat alternativ är att skära brödet i skivor och torka i ugnen på ca 100 grader, 20-30 minuter på båda sidor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar