Sidor

fredag 7 juni 2013

Krämig kyckling

Antal portioner: 4 st

500 g kycklinglårfiléer
olja
200 g champinjoner i bitar
1 finhackad gul lök
1 1/2 tsk hel svartpeppar
1 1/2 tsk hel grönpeppar
1 1/2 tsk hel rosépeppar
3 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
2 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk soja
1/2 strimlad purjolök
1 dl cashewnötter
bladpersilja

1. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn i omgångar i olja i en vid stekpanna.
2. Tillsätt svamp och gul lök och låt fräsa tills löken mjuknat.
3. Stöt de olika pepparsorterna tillsammans i mortel.
4. Rör ner crème fraiche, vin, peppar, senap, vitlök, soja och purjolök i pannan. Låt koka ihop någon minut.
5. Rosta cashewnötterna i torr panna och strö sedan över kycklingen tillsammans med plockade persiljeblad.

Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar