Sidor

söndag 6 april 2014

Asiatiska kycklingbollar i kokossås

Antal portioner: 4
Tidsåtgång: ca 30 min

kycklingbollar
500 g kycklingfärs
1 ägg
1 dl finhackad purjolök
2 msk riven ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
1 tsk finhackad röd chilipeppar
saften från 1 lime
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
1/2 dl ströbröd
2 msk rapsolja

sås
1 burk kokosmjölk
1/2 msk grön currypasta
1 msk japansk soja
1/2 msk fisksås
1 msk honung

tillbehör
250 g tinade sojabönor
1/2 msk riven ingefära
flingsalt
olivolja

1. Blanda färsen med ägg, lök, ingefära, vitlök, chilipeppar, limesaft, salt, svartpeppar och ströbröd.
2. Forma till stora bollar med vattensköljda händer och lägg bollarna på en skärbräda.
3. Hetta upp en panna med lite olja och stek bollarna på medelvärme runt om tills de fått fin färg.
4. Slå på kokosmjölk i pannan och krydda med currypasta, soja, fisksås och honung. Koka ihop ca 5 min.
5. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs sojabönorna tillsammans med den rivna ingefäran på medelhög värme ca 2 minuter. Strö över lite fingsalt och lägg upp i en skål.

Servera med t ex ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar