Sidor

söndag 6 april 2014

Små parmesanbiffar med pressad potatis och lingonsås

Antal portioner: 4
Ugn: 175 grader
Tidsåtgång: ca 40 min

biffar
500 g nötfärs
100 g riven parmesanost
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk skånsk senap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
olivolja

sås
2 dl grädde
1/2 dl vatten
1 tsk kinesisk soya
1 1/2 msk lingonsylt
salt och svartpeppar

vintersallad
500 g vitkål
400 g morötter
1/2 knippe salladslök
1 paprika
1/2 dl olivolja
1/4 dl vit balsamvinäger
1/2 msk honung
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

potatis

1. Sätt ugnen på 175 grader och skala potatisen.
2. Biffar: Blanda nötfärsen med parmesanost, lökhack, vitlök, senap, ägg, salt och svartpeppar. Forma ca 8 st små biffar och stek dem i en varm panna med lite olja tills de har fått fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
3. Sås: Häll grädde och vatten i pannan och krydda med soja. Koka ner såsen en aning och sila den genom en finmaskig sil in i en kastrull. Smaka av såsen med lingonsylt och lite salt och peppar.
4. Vintersallad: Strimla vitkål, salladslök och paprika. Skala och riv morötterna. Blanda allt i en stor skål. Blanda ihop olivolja, vit balsamvinäger, honung, salt och svartpeppar och häll över salladen. Blanda runt ordentligt.
5. Häll av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress ner i en stor skål.

Vintersalladen blir ännu bättre om man gör den dagen innan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar