Sidor

söndag 6 april 2014

Ugnsgrillad lax med pepparrot

Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader
Tidsåtgång: ca 20-30 minuter

4 tinade laxfiléer
1 pkt frysta haricots verts
50 g rumsvarmt smör
pepparrot
12 halverade coctailtomater
svarta oliver (valfri mängd)
1 citron
olivolja
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Riv pepparroten (eller använd färdigriven i burk eller tub) och blanda med smöret.
3 Lägg frysta haricots verts i botten av en ugnsfast form.
4. Lägg laxen ovanpå, toppa med tomaterna, oliverna, salt, peppar och en klick pepparrotssmör på varje laxfilé.
5. Pressa över citronen och ringla över lite olivolja.
6. Ugnsgrila laxen i ca 10 minuter.

Servera med pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar