Antal portioner: 4 st
Tidsåtgång: ca 3-4 timmar
ca 800 g högrev/nötbog
2 grovt hackade gula lökar
4 skivade vitlöksklyftor
1 skivad chilipeppar (med kärnor kvar)
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad fänkålsfrö
1 lagerblad
2 msk tomatpuré
3 msk kalvfond
3 dl vatten
salt
olivolja
1/2 kruka persilja
1. Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar.
2. Bryn köttet i olja i en gryta till det har fin yta.
3. Tillsätt lök, vitlök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré.
4. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond.
5. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills köttet kokat sänder helt.
6. Smaka av med lite salt och strö över grovhackad persilja.
Servera med en sallad, gräddfil och bröd.
Blir bara bättre av att göras dagen innan den ska ätas!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar