Antal portioner: 4
Tidsåtgång: ca 30 min
600 g laxfilé
9 dl vatten
2 msk fiskfond
3 dl grädde
150 g skivade champinjoner
2 paprikor i tärningar
1/2 grovhackad gul lök
1/2 finhackad purjolök
1 broccoli
2 msk olivolja
1 1/2 tsk curry
1 1/2 tsk torkad oregano
salt och svartpeppar
1/2 kruka persilja
1. Häll olivoljan i en stor kastrull.
2. Tillsätt curry, oregano, champinjoner, paprika, lök och purjolök och låt fräsa i någon minut.
3. Häll på vatten, buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter.
4. Skölj och skär broccolin i buketter.
5. Ta bort ev skinn från laxen och skär den i lagoma bitar.
6. Lägg i broccolibuketterna och laxbitarna i grytan och låt sjuda i ca 3-4 minuter.
7. Krydda med salt och peppar och eventuellt mer curry.
8. Strö över sköljd och grovhackad persilja vid serveringen.
Servera med mjukt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar