Sidor

söndag 6 april 2014

Roast Chicken Cacciatore

Antal portioner: 6 st
Ugn: 200 grader
Tidsåtgång: ca 50 min

6 kycklingklubbor
1 stor finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 strimlad röd paprika
1 tsk torkad oregano
150 ml vitt vin
800 g burktomater, helst plommon
salt och svartpeppar
4 tsk mascarpone
skalet av 1 citron
1 kruka basilika
olja

1. Stek kycklingklubborna i olja i en stekpanna så att de får fin färg och yta. Salta och peppra medans de steks.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Lyft ur kycklingen och lägg lök, vitlök och paprika i stekpannnan.
4. Tillsätt burktomaterna och vitt vin och låt det koka upp.
5. Krossa tomaterna med en gaffel och blanda runt.
6. Medan det kokar, tillsätt oregano, salt och svartpeppar och låt koka ca 10 minuter och reduceras något. Smaka av såsen och ta ev lite socker om det är för syrligt.
7. Slå ut hälften av tomatsåsen i en ugnssäker form. Lägg på kycklingklubborna och toppa sedan med resten av tomatsåsen.
8. Stek i ugnen i ca 30 minuter.
9. Klicka ner mascarponeosten med en tesked runt om i ugnsformen och låt det smälta ut i såsen.
10. Toppa med rivet citronskal och hackad basilika.

Servera med t ex ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar