Sidor

tisdag 8 september 2015

Sparrissoppa med räkor

Antal personer: 4 st

2 knippen grön sparris à ca 200g
2 dl vatten
1 tsk buljongpulver utan tillsatser
2 dl vispgrädde
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
12 räkor med skal

1. Skär av de nedersta centimeterna på sparrisen och skala stjälkarna ifall de känns grova.
2. Dela dem i bitar och lägg i vattnet blandat med buljongpulver.
3. Koka ett par minuter och ta sedan upp knopparna.
4. Låt stjälkbitarna koka ett par minuter till så att de blir mjuka.
5. Tillsätt vispgrädde och vitvinsvinäger.
6. Ta undan 12 sparrisknoppar till dekoration.
7. Mixa soppan slät med en stavmixer och späd eventuellt med mer vatten.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Skala räkorna och dekorera soppan med sparrisknoppar och räkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar