Sidor

söndag 14 augusti 2016

Gazpacho

Antal portioner: 4 st

500 g tomater
1 röd paprika
1/2 gurka
1/2 rödlök
1 stor vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl olivolja
1 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
salt, peppar

topping
100 g skalade räkor
50 g fetaost
någon färsk ört till garnering

1. Skär grönsakerna i något mindre bitar. Lägg i en mixer eller matberedare.
2. Värm upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Rör tills den lösts upp.
3. Häll buljong, olja, honung och vinäger i mixern och mixa till en slät soppa.
4. Smaka av med salt och ställ gärna i kylen ca 1 timme före servering.

Servera med räkor, smulad fetaost och ev någon färsk ört och nymalen svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar