Sidor

söndag 14 augusti 2016

Gyllene havrepannkakor

Antal portioner: 4 st

2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
5 1/2 dl mjölk
3 ägg
2 morötter (ca 140 g)
olja eller smör att steka i

1. Blanda havregryn, mjöl och salt i en bunke.
2. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
3. Häll i äggen och vispa till en slät smet.
4. Häll i resten av mjölken och vispa till en slät smet.
5. Skala och riv morötterna fint. Häll i smeten och mixa slät med en stavmixer.
6. Stek pannkakorna i en ganska het panna. Snåla inte med fettet och låt pannkakorna få lite yta innan du vänder dem. Gör dem inte heller för stora och för tjocka.

Servera med bär/sylt och ev grädde/glass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar