Ugn: 180 grader
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 st äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 påse mandelspån (eller hackade hasselnötter)
2 st äggvitor
2 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl strösocker
3 dl vispgrädde
valfria bär/frukter
1. Rör smör och socker poröst.
2. Tillsätt äggulorna under vispning.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner det i äggsmeten.
4. Tillsätt mjölk och vispa försiktigt till en jämn smet.
5. Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper i en långpanna.
6. Vispa äggvitorna med vaniljsockret till hårt skum.
7. Vänd ner strösockret försiktigt och bred ut över sockerkakssmeten.
8. Strö mandelspån över.
9. Grädda ca 20 minuter eller tills marängen fått fin färg.
10. Låt svalna.
11. Dela tårtan på mitten (kortsidan).
12. Vispa grädden och lägg den på ena tårthalvan.
13. Lägg på bär/frukt.
14. Lägg den andra tårthalvan ovanpå. Tårtan är svår att lyfta så använd långa stekspadar, knivar etc.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar