Sidor

söndag 14 augusti 2016

Stekt röding med äpplig pytt

Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader

pytt
500 g potatis i tärningar
200 g palsternacka i tärningar
2 msk olja
1 1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1 grönt äpple i tärningar
1 strimlad sköljd purjolök
3 msk hackad dill

röding
4 rödingfiléer (ca 600 g, med skinn på ena sidan)
2 msk olja

sås
2 dl matyoghurt (10%)
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla ingredienserna till såsen och ställ kallt.
3. Lägg potatis och palsternacka på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, salt och peppar.
4. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
5. Ta ut plåten ur ugnen och tillsätt äpple och purjolök. Ställ in i ugnen ytterligare ca 15 minuter.
6. Vänd i dillen och håll pytten varm.
7. Stek rödingfiléerna med skinnsidan ner i oljan ca 2-3 minuter.
8. Vänd och stek 1-2 minuter på köttsidan.
9. Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar