Antal: 2 st bröd
Ugn:175 grader
Ugn:175 grader
5 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
2 dl rågkross
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl torkade tranbär eller lingon
1 msk bikarbonat
2 tsk salt
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
3. Rör i filmjölk och sirap. Blanda ordentligt.
4. Häll smeten i två brödformar (avlånga 1 1/2 liter räcker) klädda med bakplåtspapper.
5. Grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98 grader, ca 1 timme.
Tips: Blöt bakplåtspapperen i vatten och krama ur dem, så går de lättare att forma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar