Antal portioner: 4 st
Ugn: 175 grader
ca 1 kg kycklingklubbor
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1/2 tsk cayennepeppar
100 g smör
1/2 dl farinsocker eller mörkt muscovadosocker
1/2 dl akaciahonung
1/2 dl citronsaft
1 msk soja
1 1/2 tsk malen ingefära
1. Blanda mjöl, salt och cayenne i en bunke. Lägg i kycklingklubborna och skaka tills de är täckta med mjölblandningen.
2. Smält smöret och häll lite i en långpanna. Lägg i kycklingen och vänd runt så att alla sidor får smör på sig. Stek i 175 grader i 30 minuter.
3. Blanda under tiden farinsocker med honung, citronsaft, soja och ingefära med resten av det smälta smöret.
4. Häll smörblandningen över kycklingen och grädda ytterligare ca 45 minuter. Ös klubborna då och då med vätskan som bildas på botten.
Servera med en krispig sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar