1 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk cayennepeppar
1 nypa chili flakes
2 dl Garnly Head OV Zin (rött vin)
1 dl ketchup
1 msk äppelcidervinäger
1 msk mörk soja
1 msk muscvadosocker
1 msk mörk sirap
1 tsk worcestershire-sås
några droppar liquid smoke
1. Hetta upp oljan i en kastrull och finhacka vitlöken.
2. Fräs vitlök, chilipulver, cayennepeppar och chili flakes i någon minut.
3. Tillsätt rödvinet och låt reducera ner till hälften.
4. Blanda ihop ketchup, vinäger, soja, socker, worcestershiresås och liquid smoke i en kopp.
5. Häll koppens innehåll i kastrullen när vinet har reducerats färdigt och rör om.
6. Låt sjuda tills såsen får en lagom tjock konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar