Antal portioner: 6 st
1 kg tunt skivad kycklingfilé
2 msk olja
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 stor morot i sneda skivor
250 g broccoli i buketter
1 rödlök i smala klyftor
2 hackade vitlöksklyftor
0,5 purjolök i 1-2 cm tjock skivor
1 röd paprika i mindre bitar
125 g sockerärtor
1,5 dl sweet chilisås
0,5 dl oystersås eller hoisinsås
150 g torrostade cashewnötter (eller naturella)
1. Dela kycklingen i valfri storlek.
2. Hetta upp en stekpanna eller wok med hälften av oljan och stek kycklingen i 2 omgångar på båda sidor i ca 3 minuter.
3. Krydda med halva mängden salt och peppar. Lägg kycklingen åt sidan.
4. Woka grönsakerna i samma heta panna med resten av oljan under omrörning tills grönsakerna har mjuknat, men fortfarande har tuggmotstånd. Det tar ca 2-5 minuter beroende på storlek.
5. Lägg tillbaka kycklingen och smaksätt med sweet chili och oystersås och woka i 2 minuter till.
6. Tillsätt nötterna och smaka av med resterande mängd salt och peppar.
Servera med jasminris, japanska soja och eventuellt mer sweet chilisås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar