Antal portioner:
en burk grillad paprika
en burk soltorkade tomater
3 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
salt, svartpeppar, pressad citron
1 kg småpotatisar
knappt 2 liter vatten
3 1/2 deciliter salt
1. Blanda paprika, soltorkade tomater (inkl oljan de ligger i), vitlöken och chilin.
2. Mixa med en stavmixer till en slät röra.
3. Smaka av med salt, svartpeppar och citron. Ställ kallt.
4. Tvätta ett kilo småpotatis, men behåll skalet.
5. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull.
6. Lägg i potatisen och låt den koka tills den är genomkokt. Potatisen ska flyta.
7. Häll av nästan allt vatten och låt potatisen ånga av med locket lite på glänt. Potatisen ska bli grå av saltet och skrynkliga. Ta ev av locket om det inte händer något med potatisen.
Doppa potatisen i ajvaren!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar