Sidor

fredag 31 december 2021

Äppelrutor med kanel

Antal: ca 24 stycken
Ugn: 180 grader

150 g smör
1/2 dl mjölk
3 ägg, rumsvarma
3 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 äpplen, skalade och rivna
2 tsk mald kanel
2 msk strösocker
florsocker till serveringen

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Ta kastrullen från plattan och tillsätt mjölken.
4. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
5. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
6. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker ordentligt.
7. Vänd ner blandningen i smeten och blanda till en slät smet.
8. Blanda ner de rivna äpplena i smeten.
9. Häll hälften av smeten i en långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper.
10. Pudra över kanel och strösocker.
11. Bred ut resten av smeten ovanpå.
12. Rör om lite försiktigt med en gaffel så att kakan blir marmorerad.
13. Grädda kakan mitt i ugnen ca 32-35 minuter.
14. Låt svalna i formen innan den skärs i rutor.

Pudra florsocker över rutorna innan servering.

källa: tidningen Hembakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar