Sidor

fredag 31 december 2021

Lammfärsbullar i krämig citronsås

 Antal portioner: 4 st

500 g lammfärs
3 dl finriven parmesan
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl mjölk
1 riven gul lök
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
2 msk smör, till stekning

citronsås
1 gul lök, finhackad
1/2 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
1/2 citron, finrivet skal och saft

till servering
400 g tagliatelle
100 g sockerärter, strimlade
1/2 kruka mynta eller citronmeliss, strimlade blad

1. Blanda parmesan med ströbröd, ägg, mjölk, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Låt svälla någon minut.
2. Blanda i färsen och rör till en jämn smet.
3. Forma till stora köttbullar.
4. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör till fin färg.
5. Till såsen, fräs lök och vitlök i olja i en kastrull.
6. Häll på vin och låt sjuda ca 5 minuter.
7. Häll i grädde och riv över citronskal (endast det gula).
8. Låt sjuda ytterligare 10 minuter.
9. Häll såsen över köttbullarna och låt dem koka klart i såsen, gärna under lock.
10. Toppa köttbullarna med sockerärter och myntablad eller citronmeliss.
11. Pressa över citron.

Servera med tagliatelle.

källa: Coop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar