Antal portioner: 4 st
3 dl bulgur
1 rödlök, finhackad
1 msk rapsolja
1 rödlök, finhackad
1 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1/2 gurka
3 sivripaprikor (eller vanliga)
1 kruka persilja
1 kruka mynta
2 salladslökar
1 msk torkad mynta
2 msk malen spiskummin
1 tsk cayennepeppar
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 små citroner, pressad saft
2 msk olivolja
2 msk rapsolja
1-2 crema di balsamico
1 röd chili
1. Koka bulgurn några minuter kortare än anvisningen på förpackningen för en mer al dente konsistens.
2. Stek löken mjuk och glansig i olja. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs någon minut till.
3. Finhacka gurka och paprika.
4. Strimla örter och salladslök fint.
5. Rör ihop den varma bulguren med lökblandningen tills allt har en fin röd färg. Låt svalna.
6. Tillsätt torkad mynta, spiskummin, cayennepeppar, svartpeppar och salt.
7. Pressa ner citronsaften och ringla över olja och crema di balsamico.
8. Vänd ner alla grönsaker och örter och häll upp på ett serveringsfat.
Garnera med skivad chili.
Källa: Coop, Zeina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar