Antal portioner: 4 st
500 g strimlad ryggbiff
smör till stekning
smör till stekning
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 stor strimlad gul lök
2 msk tomatpuré
1/2 msk paprikapulver
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk oxfond
1-2 msk dijonsenap
2 finhackade saltgurkor
till servering
1 kg potatis
500 g grönsaker, t ex broccoli
1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
2. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i omgångar i smör. Salta och peppra.
3. Ta upp köttet ur pannan och stek istället löken i smör.
4. Rör ner tomatpuré och paprikapulver i löken och fortsätt steka lite till under omrörning.
5. Häll i vatten, grädde, fond och senap.
6. Häll tillbaka köttet i såsen och låt småputtra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
7. Vänd ner saltgurkan.
Servera med kokt eller pressad potatis. Toppa eventuellt med finhackad persilja.
källa: Coop
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar